Aktuelt

Andrey Yakunin anker ikke gårsdagens avgjørelse i lagmannsretten

Af4382a7 0f8b 422e aaf8 4404eee6838f w 1024 h 680

Publisert: 03.11.2022

Yakunin er sterkt uenig i lagmannsrettens vurderinger, men vil heller bruke de kommende ukene på å forberede seg på en eventuell hovedforhandling i tingretten. - Han er sikker på at det norske rettssystemet til slutt vil se urettferdigheten og vilkårligheten i denne prosessen og komme til den riktige avgjørelsen, sier advokat Bernt Heiberg i Elden Advokatfirma.

Andrey har feriert på Svalbard og i Norge nesten hvert år siden 2016. Han er svært glad i Arktis. Han er en lidenskapelig fjellklatrer, seiler og friluftsmann. Andrey deler jevnlig bilder og videoer fra turene sine på sosiale medier, slik at alle kan få innblikk seilturene hans med Firebird.

Han har erkjent at han fløy en hobbydrone på Svalbard, men mener at det han gjorde ikke var ulovlig. Han brukte dronen for fotografering og undersøke klatreruter og ta bilder av naturen. Det kan ikke med rimelighet forventes at han skulle forstå at slike handlinger eventuelt ikke var lovlig.

- Det norske regelverket for bruk av fritidsdroner, særlig for turister med dobbelt statsborgerskap, er svært uklart, og betydningen ser ut til å endre seg fra uke til uke og observatør til observatør, som man kan se av de motstridende synspunktene til dommere, professorer og påtalemyndighetene de siste par ukene, sier advokat John Christian Elden i Elden Advokatfirma.

- Nå som spørsmålet om Yakunins varetektsfengsling ikke står til prøving, vil han bevise sin uskyld gjennom domstolene, først i tingretten 29. november, sier advokat Bernt Heiberg i Elden Advokatfirma.

Relaterte artikler

Se alle artikler