Aktuelt

Trettebergstuen er ikke faktisk etterforsket av Økokrim

858e28e8 d198 401a 80c0 ab8fffacc1d5 w 1024 h 680

Publisert: 14.02.2024

Økokrim sendte i forrige uke ut en pressemelding om at de har etterforsket Anette Trettebergstuen siden I fjor høst. – Faktum er at Økokrim ikke har foretatt ett eneste etterforskningsskritt i saken utover å sende ut en pressemelding, sier Trettebergstuen sin advokat, John Christian Elden.

Trettebergstuen selv fikk først kunnskap om dette gjennom en telefonhenvendelse fra Økokrim timer før pressemeldingen ble sendt ut. Trettebergstuen har engasjert advokat John Christian Elden, som har innhentet dokumentene i saken. 

- Dokumentene viser at Økokrim ikke har foretatt seg ett eneste etterforskningsskritt i saken. Ingen avhør. Ingen bevissikring. Ingen vurderinger. Ingenting, opplyser advokat John Christian Elden.  

Det eneste som er skjedd i saken er at Riksadvokaten har sendt et kort brev til Økokrim i september hvor han ber Økokrim vurdere å åpne etterforskning, Økokrim-sjef Lønseth har skrevet et kort notat i oktober om at det åpnes etterforskning, før en etterforsker har skrevet ett kort notat om telefonsamtalen hen hadde med Trettebergstuen rett før pressemeldingen ble sendt ut. Utover det har ikke Økokrim foretatt seg noe som helst i saken. 

- Dette er rett og slett tragikomisk. Det fremstår svært uklart på hvilket grunnlag Økokrim-sjefen valgte å åpne etterforskning, men når han først velger å gjøre det så må de jo faktisk etterforske. Det eneste Økokrim gjør nå er å gjeninnføre gapestokken i Norge ved å sende ut pressemeldinger som etterlater et helt annen inntrykk enn hva som er de faktiske forholdene, sier advokat John Christian Elden.  

Trettebergstuen, og hennes advokat, forventer at Økokrim nå faktisk etterforsker saken slik at man får en snarlig avklaring. Trettebergstuen vil samarbeide fullt og helt med etterforskningen, og ønsker å bli avhørt så snart Økokrim har anledning. 

- Det å bli etterforsket av Økokrim er selvfølgelig en stor tilleggsbelastning for min klient som allerede har vært igjennom en svært vanskelig tid. Jeg forutsetter at Økokrim prioriterer denne saken, sier advokat John Christian Elden.  

Trettebergstuen er mistenkt for å ha begått en straffbar tjenestefeil. Advokat John Christian Elden mener de angivelige bruddene på habilitetsreglene ikke kan utgjør en overtredelse av straffeloven.  

- De faktiske forholdene som ledet til at Trettebergstuen gikk av som statsråd er godt kjent i allmenheten, og jeg kan ikke se at det skal kunne medføre ansvar utover det politiske ansvaret hun tok ved å gå av som statsråd, sier advokat John Christian Elden

Relaterte artikler

Se alle artikler