Aktuelt

Oppdatering vedrørende Henriksen-saken

Publisert: 05.10.2023

Advokatene Geir Jesinsky og Henriette Høiberg i Elden Advokatfirma fratrer som forsvarere for siktet i Jonas Henriksen-saken. – Når vi representerer flere klienter i samme sak har vi et ansvar for å fratre dersom klientene ikke lenger har samsvarende interesser, sier advokat Geir Jesinsky i Elden Advokatfirma.

Elden Advokatfirma har inntil i dag representert to av de siktede i saken. Advokatene Thomas Randby og Ellen Tvedten Jorem representerer den siktede 28-åringen som først ble pågrepet i saken. Advokatene Geir Jesinsky og Henriette Høiberg har inntil i dag representert 30-åringen som er den andre pågrepne i saken.

Advokatene har løpende vurdert hvorvidt deres klienter kan ha motstridende interesser. De siste dagene fremkommet opplysninger i saken som gjør at advokatene i fellesskap har kommet fram til at deres klienter ikke lenger har samsvarende interesser. Da plikter man å frasi seg forsvareroppdraget, og det er de sist oppnevnte forsvareren som da frasier seg oppdraget.

- Advokat Høiberg og jeg har i dag meddelt vår klient og politiet at vi må frasi oss oppdraget, og at klienten vil få oppnevnt ny forsvarer, sier advokat Geir Jesinsky i Elden Advokatfirma.

Begge de siktene er varetektsfengslet i full isolasjon og med medieforbund, samtidig som sakens dokumenter er klausulerte. Det gjør at advokatene ikke kan snakke med sine klienter om utviklingen i saken og heller ikke kan kommentere opplysninger som fremkommer i media.

Priv. til red.:
Grunnet tekniske problemer nådde ikke denne meldingen frem til alle mottakere ved publisering, og sendes derfor på nytt. Vi beklager.

Ønsker du å motta nyhetsmelder fra Elden Advokatfirma direkte kan du abonnere på denne lenken; https://kommunikasjon.ntb.no/presserom/17848232/elden&subscribe