Aktuelt

Oppdatering fra forsvarerne til siktet 28-åring i Jonas Henriksen-saken

Publisert: 10.11.2023

Den siktede 28-åringens forsvarere, advokatene Thomas Randby og Ellen Tvedten Jorem i Elden Advokatfirma, har følgende kommentarer etter dagens fengslingskjennelse.

28-åringen som er siktet i Jonas Henriksen saken er varetektsfengslet i ytterligere fire uker med brev- og besøksforbud. Tingretten har ikke funnet grunnlag for å videreføre de strenge restriksjonene overfor vår klient. Den siktede har fortsatt ikke forklart seg for politiet, og han erkjenner ikke straffeskyld.

Siden han ble varetektsfengslet for snart to måneder siden har han vært undergitt svært strenge restriksjoner, herunder fullstendig isolasjon og medieforbud. Han er ikke kjent med den etterforskningsmessige utviklingen som har vært i saken siden han ble pågrepet eller den massive medieoppmerksomheten saken har fått.

- Det er godt dokumentert hvilke store negative konsekvenser langvarig isolasjon har på mennesker, og vi er helt enige med retten i at vilkåret for å opprettholde isolasjon av vår klient ikke lenger er til stede, sier hans forsvarere, advokatene Thomas Randby og Ellen Tvedten Jorem i Elden Advokatfirma.

Saken har fått stor medieoppmerksomhet uten at den siktede har kjennskap til dette eller hatt mulighet til å imøtegå påstander som er publisert grunnet medieforbudet ilagt av retten.

- Det er også svært krevende for oss som forsvarere å ivareta vår klients interesser overfor media som driver sin egen etterforskning når han er ilagt medieforbud og fratatt muligheten for samtidig imøtegåelse, sier advokatene Randby og Tvedten Jorem i Elden Advokatfirma.

Påtalemyndigheten har påanket kjennelsen, og tingretten har gitt anken såkalt oppsettende virkning. Vi imøteser nå lagmannsrettens behandling av anken.

Priv. til red.:

Journalister som ønsker å motta pressemeldinger fra Elden Advokatfirma direkte kan abonnere på https://kommunikasjon.ntb.no/presserom/17848232/elden&subscribe