Aktuelt

Lagmannsretten har besluttet å behandle anken i Kongsberg-saken

58c2d68a f073 42a0 afdb 1273cf5f3970 w 1024 h 680

Publisert: 17.10.2023

Lagmannsretten vil behandle anken i Kongsberg-saken. Vår klient tar dette til etterretning, og har vært forberedt på at det var et mulig utfall, sier hans advokater John Christian Elden og Heidi Reisvang i Elden Advokatfirma.

Tingretten var delt i synet på om den opprinnelige nedleggelsen i bakken var lovlig eller ulovlig. Utover det var retten enstemmig på at det var lovlige tjenestehandlinger.

- Avgjørende for lovligheten av å legge fornærmede i bakken, var om den preventive maktanvendelsen var lovlig, blant annet ut fra opplæring til å være forberedt på om arrestanter eksempelvis har våpen i lommene som de lett kan nå, sier advokat Heidi Reisvang i Elden Advokatfirma, som sammen advokat John Christian Elden forsvarer den tiltalte politimannen.

Fornærmede hadde både kampkniv og batong på seg ved hendelsen. Etter tingrettens dom i sommer har det kommet frem opplysninger i mediene om at det er beslaglagt flere våpen og eksplosiver hjemme hos fornærmede, og han er siktet i en grov bedragerisak.

- De fornærmedes forhold til våpen er av betydning for avgjørelsen, og for å underbygge at tingrettens flertall har rett. Derom anken ikke trekkes som følge av de nye opplysningene kommer vi nærmere tilbake til disse temaene i lagmannsretten, sier advokat Heidi Reisvang.

Advokatene John Christian Elden og Heidi Reisvang har bedt Spesialenheten om innsyn i disse sakene, og antar at det vil gjøres en fornyet vurdering av om anken vil trekkes eller ikke.