Aktuelt

Dødsdømt nordmann hentet hjem fra Somaliland

1a4d7076 f02c 4ef7 8c7c fb714829b3d5 w 1024 h 680

Publisert: 24.06.2023

Den norske statsborgeren Sayd Jurde Hayd, som ble dømt til døden i Somaliland, ble i helgen løslatt fra fengsel og eskortert tilbake til Norge av advokat Farid Bouras i Elden Advokatfirma, opplyser advokat John Christian Elden.

- Vi har jobbet i 3 år med å få Hayd løslatt. I disse årene har han flere ganger fått beskjed om at dødsdommen mot ham skulle fullbyrdes. Etter intense forhandlinger med lokale styresmakter og klaner, samt konsulær bistand fra Utenriksdepartementet, ble han løslatt rett før helgen, forteller hans advokater John Christian Elden og Farid Bouras i Elden Advokatfirma.

Hayd har uttrykt enorm glede over å unnsluppet døden en gang for alle, samtidig som han tenker mye på alle sine cellekamerater som er henrettet i den tiden han har vært fengslet, forteller advokat Farid Bouras i Elden Advokatfirma som var tilstede i Somaliand da Hayd ble løslatt.

Priv. til red.:

Hayd vil møte pressen sammen med familiemedlemmer og sine advokater, John Christian Elden og Farid Bouras, i Elden Advokatfirma sine lokaler i St. Olavsgate 25 på søndag klokken 12.00. Det blir mulighet for 1-1 intervjuer.

NB - Deltagelse krever påmelding til media@elden.no