Advokat Christian Flemmen Johansen har vært ansatt og senere partner i Elden Advokatfirma i over 14 år. Han har i flere år blitt kåret til en av Norges fremste advokater i Finansavisens årlige advokatundersøkelse, og i 2020 utropt til «(…) det mest lovende talentet blant hvitsnippadvokatene».

Flemmen Johansen er juridisk fagforfatter og har omfattende prosedyreerfaring fra et bredt spekter av rettssaker. Sivilrettslig bistår han flere større næringsaktører innen eiendom, uteliv, arbeidsrett, drift, salg og produksjon. Han arbeider også innenfor feltene arbeidsrett, skifte, arv og selskapsrett.

Han har betydelig erfaring fra større- og mindre straffesaker, samt kommersiell rådgivning og tvisteløsning. Flemmen Johansen har i flere år har han blitt kåret til en av Norge beste yngre advokater i Finansavisens årlige advokatundersøkelse innen fagfeltet økonomisk kriminalitet, og han ble i 2017 trukket fremme som et av årets advokattalenter.

Flemmen Johansen har bistått som forsvarer i flere omfattende straffesaker, bla Tordenskjold-saken, Thule Drilling, Unibuss-saken, Oslo katolske bispedømme, Eiendomskonge-saken, Jemtland-saken, rektor-saken (i lagmannsretten), boligbyggsaken, skattefunnsaken, etablering av el-sparkesykler i Norge, nedleggelsen av Pelsdyrnæringen, Thune-saken mv.

Han har også utstrakt erfaring med saker overfor pressens faglige utvalg (PFU) og Kringkastingsrådet (NRK), samtidig som han jevnlig samarbeider tett med ulike pr-byråer, privatetterforskere mfl.

Flemmen Johansen fungerer også som sensor på masternivå ved UiO, han har styreverv innen eiendom og i veldedige foreninger. Han påtar seg også tidvis oppdrag pro-bono for personer som befinner seg i en vanskelig livssituasjon uten mulighet for annen bistand.

Utdanning


2010
Master i rettsvitenskap, Universitetet i Oslo